Selecteer een pagina

Over Trefpunt

Alles wat je wilt weten over Trefpunt

Wat is het Trefpunt?

Het Trefpunt is de balie van de Bewoners Organisatie Vreewijk (BOV). Het Trefpunt is een vertrouwde plek in de wijk, waar de wijkbewoners van Vreewijk altijd welkom zijn en met hun vragen terecht kunnen.

Wat doet het Trefpunt?
Het Trefpunt zet zich in op het gebied van welzijnsbevordering van de steeds kwetsbaarder geworden wijkbewoners, door vraaggerichte dienstverlening vanuit een bemiddelende rol aan te bieden. Het Trefpunt informeert en adviseert over regelingen, procedures of voorzieningen. Daarnaast biedt het Trefpunt individuen en gezinnen, met sociale en persoonlijke problemen, ondersteuning aan, waardoor deze doelgroepen mogelijkheden en vaardigheden ontwikkelen om hun toegang tot de hulpbronnen en diensten te vergroten.

Het Trefpunt verleent deze dienstverlening door onze betrokken vrijwilligers en in samenwerking met externe partijen, vanuit onder andere de gemeente Rotterdam, om tegemoet te blijven komen aan de diversiteit van de binnenkomende hulpvragen.
Klik hier voor een overzicht van de samenwerkende externe partijen.

Voor wie is het Trefpunt?
Het Trefpunt is er voor alle bewoners van Vreewijk. Heb je een hulpvraag of wil je graag begeleiding bij iets? Maak dan een afspraak, vanaf oktober starten we weer met de open inloop in de ochtenden. De medewerkers van het Trefpunt helpen bewoners onder andere verder met vragen op het gebied van:
– sociale zekerheid
– belastingen
– financiën
– arbeid
– huisvesting
– vreemdelingenrecht, personen- en familierecht
– onderwijs
– consumentenzaken (goederen en diensten)
– regelingen en voorzieningen, zoals; toeslagen, WMO, PGB, DUO, IND, enz.
– aanvragen, bezwaren
– klussen in huis en/of tuin, enz.

Klik hier voor meer informatie over de diensten die het Trefpunt aanbiedt.

Trefpunt als vrijwilligers- en werkervaringsplaats
Naast een erkende vrijwilligersplaats is het Trefpunt ook een werkervaringsplaats en een onderkomen voor mensen die een tegenprestatie moeten leveren. Dit gebeurt in samenwerking met medewerkers van onder andere:
– Wilskracht Werkt
– De afdeling Werk en Inkomen en het re-integratieteam Exit van de gemeente Rotterdam.

Het Trefpunt is een erkend opleidingsinstituut voor stagiaires van het Albeda College, Capabel Onderwijs, het Zadkine op MBO4 niveau en HBO (sociaaljuridisch en management). De stagiaires nemen als onderdeel van hun stageperiode deel aan alle activiteiten waar de vaste medewerkers ook aan meedoen.

Het Trefpunt maakt gebruik van een groot netwerk. Deelnemers in dit netwerk geven ondersteuning en advies aan het Trefpunt, en zij organiseren regelmatig workshops. Medewerkers en stagiaires kunnen hieraan deelnemen om hun kennis te vergroten.

People at meeting

Coordinator

 

 

People at meeting

Coordinator

 

Activiteiten

Spreekuur Trefpunt Ikaziaflat

Spreekuur Trefpunt Ikaziaflat

Elke donderdag om de twee weken van 9 tot 12 uur is er in de recreatieruimte op de 1e verdieping een spreekuur voor alle bewoners in en rondom de Jan Ligthartstraat.

 

Spreekuur Trefpunt Enkpunt

Spreekuur Trefpunt Enkpunt

Vanaf 2023 gaat het spreekuur van het Trefpunt in de Enkpunt over naar elke eerste maandagochtend van de maand van 10 tot 12 uur in de recreatieruimte.

 

Vrijwilligers

De medewerkers van het Trefpunt zijn vrijwilligers, allen met hun eigen ervaring, die zij met elkaar delen. Hierdoor hebben zij ontzettend veel kennis. Door hun kennis te delen met bewoners hoeven bewoners hopelijk niet hetzelfde mee te maken als zijzelf.

Bij het Trefpunt zijn we op zoek naar vrijwilligers. Wil jij ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met ons via onderstaand formulier.

Vacatures 

Vrijwilliger Trefpunt 

Interesse?
Laat het ons via onderstaand formulier weten!

 

    Candid group of people